Cheesecake cu ciocolată

de madi_marin in Prajituri, 10 Mai 2015 | 4907 vizualizari

 

După mult timp revin cu o reţetă nouă şi gustoasă. Este preluată din revista mea preferată GoodFood şi puţin modificată. Sper să vă placă!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 140 g unt
  • 300 g biscuiţi digestivi

Cremă:

  • 500 g cremă de brânză
  • 85 g zahăr pudră
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată cu biscuite şi caramel
  • 4 linguri de cremă de ciocolată la borcan
  • 4 foi de gelatină
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolată:

Se topeşte untul. Biscuiţii se transformă în pesmet cu ajutorul robotului de bucătărie. Se amestecă cu untul topit şi se tasează compoziţia obţinută pe fundul unei forme  detaşabile cu diametrul de 23 cm tapetată cu hârtie de copt. Se dă vasul la frigider.

Pentru cremă se mixează  brânza cu zahărul.

Frişca se bate spumă.

Gelatina se pune la înmuiat în 5 linguri de apă rece, apoi se încălzeşte uşor până la dizolvarea completă.

În crema de brânză se adaugă frişca bătută, gelatina şi ciocolata tocată mărunt. Se amestecă bine şi se toarnă este blatul de biscuiţi. Se dă din nou la rece ca să capete consistenţă.

Crema de ciocolată se înmoaie la bain-marie, apoi se toarnă peste crema consistentă.

Se ornează după preferinţă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ciocolatoasa