Cheesecake cu cocos

de Bianca20 in Torturi, 10 Iul 2014 | 5570 vizualizari

 

Acest cheesecake a fost facut pe post de tort pentru ziua de nastere a surori mele. A vrut ceva simplu, gustos si racoritor. A fost foarte incantata de el. :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g. biscuiti;
  • 150 g. unt;
  • 2 lg. cacao;
  • 1 lg. esenta de vanilie;
  • 100 g. ciocolata amaruie;

Crema:

  • 200 g. nuca de cocos;
  • 100 ml. apa de cocos;
  • 200 ml. lapte;
  • 40 g. amidon;
  • 250 g. branza dulce;
  • 300 ml. frisca lichida;
  • 2 plicuri gelatina;
  • 2 lg. zahar vanilat;

Decor:

  • 100 g. ciocolata amaruie;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu cocos:

Blat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute. Ciocolata se topeste la bain-marie si se pune deasupra blatului de biscuiti.

Crema: Se pun la blender nuca de cocos, apa de cocos, zaharul si laptele. Se lasa la temperatura camerei pentru 20 de minute. Se adauga amidonul si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se adauga peste crema calda branza faramitata. Se lasa la racit pentru 30 de minute. Se mixeaza frisca lichida si se adauga peste crema. La urma, se adauga gelatina hidratata cu cateva linguri de lapte si incalzita la bain-marie. Se adauga peste blat si se lasa sa actioneze gelatina.

Pentru decor am folosit cateva frunze de mar pe care le-am uns pe spate cu ciocolata topita. Le-am dat la congelator pana s-a intarit ciocolata, dupa care le-am dezlipit.

TIPS-URI

1

Daca vreti o crema mai spumoasa, asa cum am vrut eu, o mai dati prin blender dupa ce ati adaugat branza;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortul Ginutelor