Cheesecake cu jeleu de caise

de Gicuta in Torturi, 12 Iul 2015 | 8307 vizualizari

 

Un desert usor, cremos si racoros ,tocmai bun pentru zilele de vara...si nu numai.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 350 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte

Crema de branza:

  • 3 cutii cu mascarpone
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g piure de caise(din200 g caise fara samburi si 3 linguri cu zahar)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 25 g gelatina(2 pliculete si 1/2)
  • 150 ml apa

Jeleu:

  • 500 g caise
  • 6 linguri zahar
  • 15 g gelatina(1 pliculet si 1/2)
  • 100 ml apa
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu jeleu de caise:

Blatul: Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita si omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.

Piure de caise: Punem pe foc intr-o craticioara, caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie . Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.

Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul pudra si zaharul vanilat .Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata care a fost topita cateva secunde. In timpul topirii,gelatina nu trebuie sa fiarba, pentru ca isi pierde proprietatile de inchegare . La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul obtinut  peste blatul de biscuiti, scuturam putin tava pentru a nivela masa cremoasa. O dam la rece.

Jeleu de caise: Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa, le fiebem cateva minute pana se inmoaie, le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita ,astfel obtinand jeleul.

Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita.Dam la frigider pentru minim 3 ore ,de preferat peste noapte. Indepartam inelul formei dezlipind marginile cu un cutit. Ca ornament am folosit o caisa feliata, si ciocolata alba topita.Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

In functie de gustul fiecaruia, cantitatea de zahar se poate mari sau reduce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura