Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

de diaconta in Dulciuri, 28 Aug 2017 | 4191 vizualizari

 

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei.
De obicei,eu prefer să înlocuiesc blatul de biscuiţi cu pandişpan,însiropat şi acesta pentru a fi şi mai răcoros.Stiu că nici nu prea seamănă cu cheesecake-ul ştiut de toată lumea.
 
Nici nu am avut chef să mă complic prea mult,fructele aromate m-au ajutat să obţin un desert minunat.

 

INGREDIENTE

Pentru pandispan(tava cu diametrul de 20 cm):

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 90 g faina
  • Sare
  • vanilie
  • 1 lingura mac

Sirop:

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamâie

Pentru crema de bânză:

  • 500 g mascarpone
  • Un plic budinca cu gust de lamâie de la Dr.Oetker
  • 400 ml lapte
  • Zeama de la o lamâie
  • 6 foi gelatina
  • 4 linguri zahar pudra
  • 200 ml smântâna pentru frisca
  • Vanilie
  • Mure si zmeura

Pentru topping:

  • 200 ml sirop de zmeura
  • 1 lingura amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si fructe de padure:

Am pregatit mai întâi pandispanul.

Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul.

Am pus vanilia si am încorporat usor faina,iar la final semintele de mac.

Am tapetat tava cu unt si faina,am pus compozitia si am pus la cuptor la 180 de grade pentru 20-25 de minute.

L-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema de branza.

Am mixat smântâna pentru frisca si am lasat-o la frigider.

Pentru sirop am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.

Am pregatit budinca.

Am pus foile de gelatina sa se hidrateze în apa rece (apa cât sa le acopere).

Am amestecat praful de budinca cu 1 lingura de zahar pudra si laptele rece,am pus vasul la foc mic si am fiert pâna ce s-a îngrosat.

Am luat vasul de pe foc,am  adaugat zeama de lamâie si foile de gelatina scurse bine de apa.

Am amestecat pâna ce gelatina s-a topit.

Am mixat crema mascarpone cu cele 3 linguri de zahar pudra ramase,apoi am încorporat budinca racita si la final frisca.

Am asezat pandispanul pe un platou,l-am însiropat,am pus inelul reglabil în jurul lui,am pus crema,în care  am pus zmeura si mure.

Am lasat la frigider ,iar dupa ce s-a întarit crema,am pus deasupra jeleul.

Pentru jeleu am amestecat siropul cu amidonul si l-am fiert pâna ce s-a îngrosat.L-am lasat sa se raceasca,dar sa ramâna înca destul de fluid,apoi l-am pus peste crema.

Am ornat cu fructe si chipsuri de ciocolata.

 

 

S-aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Rocsi 1

30.08.2017, 20:10

Eu iubesc cheesecake-urile! Al tau este nemaipomenit de bun si aromat!

miki_a 1

31.08.2017, 11:52

WAW! Absolut perfect!

mirela0911 1

31.08.2017, 22:12

Si eu ador cheesecake-ul! Arata mai mult decat minunat! La multi ani, Dia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca