Pentru blat zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit.
Punem biscuitii cu unt intr-o tava de tort si presam pe fundul si pe marginea tavii.
Dam la cuptor, la foc mic timp de 8-10 minute
Intre timp pregatim umplutura:
Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana se dizolva zaharul/Adaugam apoi ouale pe rand, mixand dupa fiecare. La finaladaugam smantana si vanilia si omogenizam.
Scoatem tava din cuptor si punem 2/3 din umplutura apoi punem jumatate din cantitatea de lemon curd (reteta aici). Facem un model cu varful unui cutit.
Punem apoi restul umpluturii iar deasupra restul de lemon curd. Facem si deasupra un model cu varful cutitului.
Dam la cuptor, la foc mic 40-50 de minute. Umplutura trebuie sa fie inchegata aproximativ 4 cm incepand din margine. In mijloc ea va fi inca moale.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca (~2 ore)
Scoatem apoi din tava si dam la frigider pentru alte 4 ore.
Dupa ce a stat la frigider putem portiona.