Dupa cheesecake cu capsuni pregatit ieri :)), azi am pregatit cu piersici la cererea familiei carora le-a placut foarte mult :P, nemaiavand capsuni in gradina si nu prea se mai gasesc in piata.
Ingredientele sunt la fel ca cel cu capsuni,doar se inlocuiesc capsunile cu piersici.
A iesit foarte bun!
Crema nr. 1
Crema nr 2:
In plus:
Se pregateste exact ca cheesecake cu capsuni.
Biscuitii se dau prin blender,untul se topeste si se amesteca cu biscuitii.
Se pun intr-o forma detasabila de tort si se tapeteaza cu degetele.
Se pune la frigider pana pregatim prima crema.
Crema nr.1: Incepem cu gelatina pe care o punem la hidratat in apa cat sa fie acoperita.
Mixam mascarponele cu branza de vaci, zaharul, putina sare, esenta si zaharul vanilat pana nu se mai simte zaharul, apoi adaugam frisca si omogenizam bine intreaga compozitie.
Punem gelatina la topit pe baie de aburi, iar cand este diluata complet, o turnam in fir subtire peste crema, mixand energic sa se imprastie uniform in toata compozitia.
Curatam cateva piersici si le taiem in felii pe care le asezam in forma tapetata cu folie alimentara.
Intindem crema in strat uniform peste piersici si dam din nou forma la frigider pana preparam cea de-a doua crema.
Pentru crema nr. 2 : punem gelatina in apa la hidratat si o lasam pana pregatim crema.
Trecem piersicile spalate si taiate bucati mai mici prin blender.
Branza o mixam cu zaharul si putina sare, apoi o amestecam cu frisca si la final adaugam capsunile pasate.
Topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam imediat peste crema si mixam energic pana se omogenizeaza bine totul.
Scoatem forma din frigider si intindem crema de piersici in strat uniform peste cealalta crema care este aproape inchegata.
Dam forma din nou la frigider cateva ore pana cand cremele vor fi suficient de inchegate pentru a se putea portiona cheesecake-ul.
S-a inchegat foarte bine si s-a putut deja servi dupa 2 ore de stat la frigider.
Se orneaza cu frisca si felii de piersici.
1
Ideal ar fii sa folositi o forma de tort de 24 cm, pentru ca cheesecake sa iasa mai inalt.
2
Se poate adauga mai mult zahar dupa gust.