Cheesecake cu piscoturi

de LicutaMarin in Prajituri, 27 Mai 2011 | 12389 vizualizari

 

Este o reteta facuta la rece si destul de usoara, cu exceptia timpului de asteptare la frigider. O recomand cu placere pentru orice eveniment.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr piscoturi
  • 500 ml frisca lichida (30-35% grasime)
  • 100 gr zahar pudra
  • 300 gr crema de branza (30% grasime)
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml cafea
  • o fiola de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu piscoturi:

1. Se pune gelatina la inmuiat in 50-100 ml apa. Batem frisca cu zaharul pudra si vanilia. Oprim 150 ml frisca batuta pentru ornat iar restul o amestecam cu crema de branza, mixand bine pana obtinem o compozitie omogena. Topim gelatina pe baie de abur fara sa fiarba si o incorporam in crema de branza.

2. Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, asezi pe margini si pe fund piscoturi. Inainte de a pune crema de branza, piscoturile de pe fundul formei le inmuiem in cafea cateva secunde. Asezam crema de branza peste ele si dam forma la frigider timp de 2-3 ore.

3. Scoatem cheesecake-ul din forma, presaram cacaua deasupra si ornam, facand floricele cu un spritz, cu frisca oprita pentru ornat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura negresa (de post)