Cheesecake cu portocale

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 11 Mar 2010 | 12971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE BLAT:
  • 500 gr faina
  • un varf de sare
  • un pachet unt
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • INGREDIENTE CREMA:
  • 50 ml sirop de portocale (se poate inlocui cu suc de portocale)
  • 250 ml suc portocale (proaspat)- daca folositi suc cumparat micsorati cantitatea folosita de zahar)
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 cutie crema branza
  • 1 cutie mascarpone (se poate inlocui cu crema de branza)
  • 1 cutie ricotta (se poate inlocui cu crema de branza)
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale:

BLAT:

Punem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cuburi. Adaugam sarea, zaharul, oul si framantam rapid aluatul cu degetele. Daca aluatul e prea uscat adaugam 2 linguri de apa rece, daca e prea lipicios mai adaugam faina. I se da forma unei mingi , il impachetam in folie si-l dam la frigider pentru 1 ora (cel putin).

CREMA:

Amestecam crema de branza cu mascarpone si ricotta, mixam bine si adaugam treptat sucul de portocale cu siropul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma. Peste crema de branza adaugam treptat galbenusurile, zaharul , coaja de portocale si dupa ce s-au incorporat adaugam si faina cu albusurile batute spuma. Aluatul de tarta il scoatem din frigider si-l punem la copt intr-o tava mai inalta de tort, intepandu-l usor cu furculita. Lasam la copt pana se rumeneste usor. Dupa ce s-a racit, eu am tapetat tava cu hartie de copt (era cu peretii detasabili si mi-a fost teama sa nu-mi curga compozitia care mi-a iesit cam moale)) am pus aluatul de tarta si am turnat crema. Dam la cuptor la foc mic pentru 1 ora. Pe mine m-a chinuit talentul la jumatatea timpului de coacere si am adaugat si felii de portocale deasupra, nu recomand pentru ca aveau un gust amar rau (nu am inteles de ce).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Teo 1

11.03.2010, 22:20

am o ora de cand am terminat de copt; senzational!are un gust dulce -acrisor; cele 3 feluri de branza combinatedau un gustf. placutalaturi de sucul de portocale; multumesc pt. ceea ce mi-a iesit!

Bucataria_Portocalie 1

12.03.2010, 08:48

Teo, ce ma bucur ca ai incercat cheesecake-ul! Cu multa placere!

andreea_angelo 1

22.12.2012, 22:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de cheesecake cu dovleac si caramel