Cheesecake cu zmeura si nectarine

de RuxyRux in Prajituri, 22 Iun 2011 | 9900 vizualizari

 

By Ruxy....

O combinatie delicioasa intre branza proaspata, crema de vanilie si fructe...un desert racoritor de vara....

 

INGREDIENTE

  • Crema:
  • 500 gr branza proaspata de vaci
  • 100 gr zahar
  • 2 pliculete vanilie
  • 3 linguri iaurt
  • 100 gr frisca batuta
  • Crema de vanilie:
  • 4 galbenusuri
  • 3 pliculete de gelatina ( vegetala sau dupa dorinta)
  • 3/4 pahar apa
  • 3 linguri faina
  • 150 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Blat:
  • 125 gr frisca lichida
  • 360 gr biscuiti Petit Beurre
  • 80 gr unt
  • Glazura:
  • 1 plic tort Gelee
  • 250 ml suc portocale
  • 2 linguri zahar
  • Fructe:
  • 3-4 nectarine coapte feliate
  • 1 pahar mare zmeura
  • 2 ramurele de coacaze rosii 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura si nectarine:

Amestecam la mixer, branza de vaci cu zaharul si vanilia, apoi adaugam si iaurtul, va rezulta o crema de branza delicioasa pe care o vom da la rece.

Preparam crema de vanilie:

Punem laptele la foc mic impreuna cu vanilia, galbenusurile le mixam bine cu zaharul, gelatina o dizolvam in apa rece si apoi o amestecam cu ouale....turnam compozitia peste lapte si fierbem pana se ingroasa crema.. Dam la racit. Cand crema este rece o amestecam cu crema de branza si frisca si dam din nou la frigider.

Pregatim blatul:

Punem pe foc mic frisca intr-un ibric, apoi cand se infierbanta adaugam untul taiat bucatele si amestecam bine. Nu fierbem.

Biscuitii maruntiti( pot fi facuti si pudra la blender, fiecare cum doreste) ii vom amesteca cu frisca si unt, pana obtinem blatul frumos legat.

Asezam inelul pe forma de tort si umplem cu blatul din biscuiti. Deasupra turnam jumatate din crema, apoi asezam zmeura si punem deasupra cu grija restul de crema.

Ornam cu felii de nectarine si coacaze.

Facem glazura, amestecand intr-un ibricel pliculetul de tort gelee cu sucul de portocala rece si doua linguri de zahar apoi aducem la foc si fierbem timp de 1 minut. Turnam usor peste fructe uniform incepand din mijloc.

Dam la rece cateva ore. Cu cat este mai rece, cu atat este mai delicios. Scoatem inelul si servim dupa dorinta.

Yamyyyyyyy!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura si nectarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si nectarine