Chifeletti

de xana in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 7136 vizualizari

 

Chifeletti sunt un fel de gnocchi prajiti, originari din Italia, din regiunea Venezia Giulia si se mananca de obicei ca garnitura sau chiar aperitiv. Cu toate ca prefer sa fac gnocchi cu cartofi copti, va las si reteta cu cei fierti.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi galbeni
  • 1 ou
  • 250 gr faina(sau putin mai mult in functie de cum sunt cartofii)
  • sare
  • ulei pentru prajit
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifeletti:

Cartofii taiati in jumatati se fierb cu tot cu coaja pana se inmoaie bine apoi ii transformam intr-un piure fin cu ajutorul unei site cat inca sunt calzi. Punem piureul pe masa de lucru si adaugam sare, oul batut apoi faina, putin cate putin pana obtinem un aluat nelipicios dar moale. 

Din aluat intindem un sul cu 1 cm diamentru pe care il taiem in bucati de 8 cm lungime. Indoim fiecare bucata in forma de U.

Se prajesc in ulei din abundenta pana devin aurii apoi se scot pe un prosop de hartie.

Se pudreaza cu sare.

TIPS-URI

1

Uleiul nu trebuie sa fie incins cand ii prajim ci doar putin fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifeletti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cosulete cu branza