Chifle cu iaurt

de Bunica in Piine, 23 Feb 2013 | 4340 vizualizari

 

chifle cu iaurt pufoase si buneeeee!

 

INGREDIENTE

  • 200 g.faina neagra
  • 350 g faina alba
  • 350 g. iaurt de baut
  • 1 lingura ulei de masline
  • 25g. drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • o lingurita sare
  • 1 ou
  • 1 ou pentru uns deasupra
  • o ligurita mac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu iaurt:

Intr-un castron se freaca drojdia cu zaharul si se lasa 10-15 minute .

Se ia un vas mare in care se pune faina neagra si 300 g. faina alba,uleiul,oul,sarea,iaurtul si drojdia.Se framanta pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat, care nu se lipeste de maini.Daca este nevoie se mai  adauga faina.Eu am adaugat inca vreo 30 g.

Aluatul se lasa la dospit 30-45 minute.

Se portioneaza in 6 bile care se framanta .

O tava termorezistenta se unge cu ulei .

Chiflele se aseaza in tava,se ung cu ou si se presara cu mac.

Se dau la cuptorul incins in prealabil pentru 40-45 minute.Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Cand sunt coapte, se scot din tava si se invelesc cu un prosop curat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu iaurt si susan