Chifle cu leurda si masline

de Lau in Piine, 30 Mai 2019 | 2293 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 oua
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 250 g cascaval
  • 200 g masline fara samburi
  • Uns
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri dulceata de ardei iuti
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda si masline:

Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen.

Adaugam cascavalul dat prin razatoarea,masline taiate,leurda si usturoiul tocat marunt,uleiul de masline si framantam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.

Cu mainele unse de ulei rupem cate o bucata de aluat,formam chifle si le asezam in tava unsa cu ulei.

Lasam la dospit 20 min dupa care ungem cu oul batut cu dulceata de ardei,presaram cascaval si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

30.05.2019, 18:38

Adi 1

30.05.2019, 21:37

Bune!

Ancutsa 1

27.07.2019, 11:17

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle cu iaurt grecesc si lapte