Chifle cu usturoi

de La Ancuta in Piine, 28 Oct 2010 | 6614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 catei de usturoi
  • 350 ml lapte
  • 450 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 7 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ou
  • maghiran, cimbru, oregano
  • lapte pentru uns
  • sare mare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu usturoi:

Se curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca.

Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si condimentele. Se adauga laptele caldut, uleiul si oul batut. Se framanta un aluat elastic. Daca mai trebuie, o sa mai adauga putina faina (la mine a mai trebuit).

Se acopera si se lasa sa dospeasca (~ 1 ora) pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit se rastoarna pe masa infainata si se mai framanta putin.

Se imparte aluatul in 12 bucati din care se formeaza chiflute.

Chiflele se pun in tava unsa cu unt. Cu un cutit ascutit se cresteaza de doua ori. Se acopera si se mai lasa 15 minute sa se odihneasca.

Dupa 15 minute se ung cu lapte si se presara sare mare.

Se coc in cuptorul incins, la foc potrivit 15-20 de minute. Trebuie sa fie rumenite deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine impletita