Chifle multicereale

de T I M E A in Piine, 19 Noi 2012 | 6561 vizualizari

 

Nu a trecut nici acest weekend fara a face paine. Am ales sa fac niste chifle din faina de secara si faina neagra de grau cu diverse seminte si cereale. Foarte gustoase si sanatoase!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina neagra de grau
  • 200 gr faina de secara
  • 370 - 380 ml apa calduta
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura mare plina cu seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri fulgi de ovaz
  • 1,5 linguri seminte de in
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle multicereale:

Punem drojdia la dospit intr-o cana cu 100 ml apa calduta amestecata cu o lingurita de zahar. Deasupra presaram un pic de faina si acoperim cana cu un prosop.

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, semintele de floarea soarelui si in si fulgii de ovaz.
Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat restul de apa calduta amestecand cu mana. Spre final adaugam si uleiul. Framantam aluatul pana nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra aluatului putina faina, apoi acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de o ora , o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul.

Punem aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei si il rulam. Taiem  aluatul rulat apoi 12 parti egale din care forma chiflutele. Cu un cutit care taie bine crestam chiflele in 8. Asezam chiflele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, acoperim cu un prosop si mai lasam la dospit 20-30 minute.

Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute, pana se rumenesc usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle multicereale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle si scovergi umplute cu urda si marar