Chifle pentru hamburger

de RuxyRux in Piine, 2 Mar 2011 | 7543 vizualizari

 

...dupa reteta de la JustLoveCookin multumesc!

 

INGREDIENTE

  •  -600 g faina
  • -300 g lapte
  • -50 g zahar
  • -1 ou
  • -50 g unt
  • -10 g sare
  • -25 g drojdie proaspata( eu am pus un plic de drojdie uscata)
  • -susan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger:

Cernem faina in vasul de paine si apoi punem sarea pe margine, facem o gropita in mijloc unde asezam drojdia , deasupra presaram zaharul ( daca avem drojdie proaspata atunci o dizlovam in putin lapte). Punem intr-un ibric laptele si-l incalzim usor, apoi amestecam cu untul si adaugam la compozitia pregatita. Punem si oul. A fost necesar sa pun mai mult lapte decat este prevazut in reteta. Asta vedeti la framantat.

Facem un aluat elastic pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul( in jur de 40 de min). Formam chiflele( 6 bucati), le asezam in tava tapetata si le mai lasam la crescut pana isi dubleaza volumul ( le punem la loc caldut). Le pensulam cu apa si apoi punem susanul deasupra.
Dam la cuptor la 200 grade pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]