Chifle pufoase cu iaurt

de Bunica in Piine, 22 Sep 2012 | 6380 vizualizari

 

Sambata dimineata imi place sa ma rasfat cu o branzoaica,calda. Framant un aluat pentru paine si din el fac si branzoaica. In dimineata asta am incercat Chifle cu iaurt. Au iesit fpufose si gustoase!
Eu am framantat cu mana(recomandare din partea reumatologului sa folosesc mainile cat mai mult! :))

 

INGREDIENTE

  • 300g.faina alba
  • 300g. faina neagra
  • 1 pahar mic cu iaurt
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscat
  • seminte de mac
  • un ou
  • branza rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase cu iaurt:

Faina alba si cea neagra se pun intr-un vas de framantat (nu se pune toata faina,ci se mai opreste o parte din cea neagra).

Peste faina se adauga iaurtul,apa,sarea,zaharul si drojdia .Se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Daca este nevoie se mai adauga din faina oprita.

Se acopera cu un prosop curat si se lasa lasa la dospit 30-45 min.

Se imparte coca in 10 parti .Fiecare parte se rasuceste in mana,obtinandu-se suluri care se rasucesc ,dandu-se forma unei chifle.

Se aseaza in tava ,care a fost tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu oul batut si se presara cu seminte de mac ,susan sau branza rasa.

Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot