Chifle rustice

de stefy_a in Piine, 26 Mai 2016 | 2719 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 380 ml apa calduta
  • 12 g drojdie proaspata
  • o lingurita sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle rustice:

Intr-un vas se cerne faina si apoi se adauga sarea

Intr-un castron se pune apa calduta si in ea se dizolva drojdia

Apa cu drojdia se adauga peste faina, si apoi se amesteca cu o lingura de lemn

Aluatul rezultat trebuie sa aiba o consistenta moale si lipicioasa

Aluatul se acopera cu un prosop si se aseaza intr-un loc cald ferit de curenti de aer si se lasa la crescut o ora

Dupa o ora de dospire, aluatul se rastorna pe plansta de lucru, tapetata cu faina, si se imparte in 8 bucati egale si se modeleaza chiflele trecandu-le si prin faina de pe planseta

Chiflele formate se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de circa 30 de minute, pana cand sunt frumos rumenite

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle rustice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

26.05.2016, 20:04

Sunt minunate!

mirela0911 1

26.05.2016, 21:57

Ce bune-s!

- Andreea - 1

07.06.2016, 16:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute