Chiftele cu dovlecei si unt de crab

de Catalina L in Mancaruri de legume, 17 Mar 2018 | 2641 vizualizari

 

O reteta rapida si improvizata.
Imi plac mult chiftelele din dovlecei, vezi aici o varianta cu ton si aici o reteta cu feta.
Aveam un borcanel de unt de crab si m-am gandit ca asociat cu legume va fi foarte gustos .
Intr-adevar am obrinut niste chiftelute parfumate, delicioase si savuroase.
Le puteti coace la cuptor fara sa puneti grasime.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/chiftele-cu-dovlecei-si-unt-de-crab.html

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 70 g de cascaval tras
  • 100 g unt de crab
  • 80g de pesmet
  • sare, piper
  • boia de ardei
  • verdeata tocata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu dovlecei si unt de crab:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C.

Se curata de coaja legumele si se spală.

Dati dovleceii, morcovii si ceapa pe razatoarea cea mare, presarati cu sare mare si puneti la scurs.

Apasati cu o lingura sau cu mana, ca sa scoateti cat mai multa zeama.

Intr-un castron se amesteca dovlecei, ceapa, morcovii, branza rasa, pesmetul, untul de crab și ouăle. Puneti boia de ardei, sare și piper si un pic de verdeata tocata.

Odată ce amestecul este omogen, formati chiftelele.

Așezați-le pe o placa acoperită cu hârtie de copt.

 

Se coc 20 de minute pe fiecare parte.

TIPS-URI

1

Pot fi servite reci ca aperitiv cu un sos pe gustul dumneavoastră sau calde cu o salata verde.

2

mi-au iesit 40

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu dovlecei si unt de crab" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu orez si ton