Chiftele cu somon

de Satisfyyourcravings in Somon, 2 Dec 2015 | 4073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 4-5 cartofi
  • 300 grame somon proaspat
  • 1 legatura mica de patrunjel
  • 1 ou
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de faina integrala
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 100 ml iaurt bio degresat
  • 1 lingurita chives tocat
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare/piper
  • salata pentru servit
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu somon:

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure.

Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si oasele, daca este nevoie, se rupe in bucati si se adauga peste piure impreuna cu oul, faina, sucul si coaja de lamaie, patrunjelul tocat, sare si piper. 

In cazul in care compozitia este prea moale se poate lasa la frigider cateva ore pentru a deveni mai ferma.

Se formeaza bile de marimea unei mingi de golf si se presara cu faina.

Se incalzeste o lingurita de ulei intr-o tigaie la foc mediu si se aseaza bilele la distanta intre ele. Se aplatizeaza usor cu o spatula avand grija sa nu se rupa. 

Se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. 

Pentru sos, se amesteca iaurtul cu chivesul, sare, piper, usturoiul pisat si sucul de lamaie. 

Se servesc imediat cu salata si sos.

TIPS-URI

1

Somonul proaspat se poate inlocui cu cel congelat sau la conserva

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu somon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon cu piure de pastârnac