Chiftele de dovlecei in sos de rosii

de Lau in Mancaruri de legume, 6 Aug 2017 | 2850 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chiftele
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1/2 ceapa rosie
  • 5 catei usturoi
  • 150 g branza d evaci
  • 150 g sunca
  • 3-4 linguri pesmet
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • patrunjel verde
  • Sos de rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov mare
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • patrunjel verde
  • 6 rosii
  • 100 ml ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei in sos de rosii:

Dovleceii ii curatam de coaja, ii dam prin razatoarea mare si presaram sare peste ei, ii asezam intr-o strecuratoare si lasam 10 min deoparte.

Tocam ceapa marunt, sunca o taiem cubulete, patrunjelul il tocam, usturoiul il pisam.

Adaugam dovelceii scursi bine de apa, adaugam pesmetul, branza, ouale, condimente dupa gust si amestecam bine.

Lasam 10 min la frigider dupa care le prajim in ulei incins pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel absorbant.

Sosul-ceapa o calim in uleiul incalzit, adaugam morcovul dat prin razatoare, 2 linguri de apa si lasam 1 min pe foc, adaugam rosiile tocate marunt sau trecute prin blender.

Potrivim cu condimente dupa gust, frunzele de busuioc tocate si lasam sa fiarba la foc mediu, apoi adaugam chiftelele, usturoiul pisat si mai lasam 6 min pe foc.

La final, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecel