Chiftele în aluat de bere by Gaby

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 5279 vizualizari

 

De când le-am vazut la Gaby, am poftit la ele. Iată că le-a venit rândul! Super delicioase! Mulțumesc Gaby pentru idee! :-*

 

INGREDIENTE

  • Bere fără alcool 300 ml,
  • Făină albă de grâu 600 g.,
  • Sare iodată 1 linguriță,
  • Zahăr tos 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • Drojdie uscată 3 lingurițe,
  • Pentru Chiftele
  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 600 g,
  • Usturoi ,
  • Pâine 2 felii vechi de o zi,
  • Sare iodată,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Boia de ardei dulce,
  • Mărar verde/uscat
  • Ou 1 bucată.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele în aluat de bere by Gaby:

Pentru chiftele se amestecă carnea tocată, cu oul, usturoiul pisat, pâinea înmuiată în apă rece în prealabil, apoi stoarsă, se asezonează de sare, piper, boia și mărar. Apoi se modelează cu mâna udă chifteluțe, mi-au ieșit 26 de bucăți.

În cuva de la mașina de pâine se pun pe rând berea, sarea, zahărul, uleiul, făina și drojdia. Se programează pentru aluat cca. 90 de minute.

Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, sa taie în rondele. Se pune pe fiecare rondea câte o chifteluță. Se modelează biluțe, care apoi se pun în tavă și se ung cu ou. Se pun la cuptor cca. 40 minute până se rumenesc frumos.

Se servesc reci sau calde, cu sos de roșii sau muștar.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

inainte de a da la cuptor se pot presara cu putin susan, mac sau seminte de in

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele în aluat de bere by Gaby" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]