Chiftele in sos de bulion

de babi5 in Porc, 22 Noi 2014 | 10759 vizualizari

 

Sunt bune ,bune.Puteti face si voi , ca si garnitura linga am facut cus-cus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 2 felii pine
  • 2 cartofi
  • 1 capatina usturoi
  • 1 lingurita boia
  • 1 virf lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 1/2
  • 500 ml bulion casa
  • 1,1/2 lingura faina
  • 1 lingura zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in sos de bulion:

Carnea se pune intr-un castron  peste care adaugam pinea inmuiata  si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin  presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua.

Amestecam bine totul si lasam la rece 30 min.

Intre timp  preparam  sosul de rosii . Punem intr-o craticioara putin ulei adaugam faina lasam usor sa se  rumeneasca apoi adaugam bulionul sarea si zaharul si lasam sa fiarba amestecind din cind in cind sa nu faca cocoloase si sa se prinda de fundul oalei.

Lasam sa fiarba  10 minute .Apoi luam la o parte.

Intr-o tava punem hirtie de copt si punem chiftelele modelate , punem putin ulei pe fiecare chiftea si introducem  tava in cuptorul incins la 190 grade.Cind sunt bine rumenite le scoatem din cuptor  punem chiftelele intr-un vas de ceramica turnam sosul peste ele si le mai introducem in cuptor pentru 10 minute.

Scoatem din cuptor asezonam cu marar verde si putem servi cu garnitura la alegere.

Eu am facut cus-cus. Sa va fie si reteta mea de folos.

TIPS-URI

1

Garnitura linga poate fi: cartofi natur, piure, orez paste, cus-cus

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in sos de bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]