Un fel doi, de mâncare, foarte apreciat în familia noastră!
Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece, cca. 3 minute. Se amestecă energic cele două feluri de carne, până se omogenizează. Apoi se asezonează de sare, piper, boia , usturoi. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, făina, verdețurile tocate mărunt și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele. Se formeză chifteluțe, care se prăjesc în ulei încins
Între timp se pune la fiert ketchup-ul ( vezi rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ketchup-panacris-2-36567.html) , se adaugă foaia de dafin și chifteluțele, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit, până se împreună gusturile.
Se servesc alaturi de găluște de cartofi, cartofi natur sau piure după gustul fiecăruia.
Poftă bună!
1
ketchup-ul se poate înlocui cu bulion aromat( bulion, sare, piper, cimbru, zahăr, oțet sau zeamă de lămâie!)