Chifteluțe din carne cu legume

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2012 | 3795 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc sau/și vită,
  • 2 dovlecei,
  • 1 ceapă mare,
  • 1 cartof,
  • 1 morcov,
  • 3 căței de usturoi,
  • 2 ouă,
  • 1 legătură pătrunjel,
  • 1 legătură mărar,
  • 100 g făină,
  • sare,
  • piper,
  • ulei pt prăjit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe din carne cu legume:

Carnea se dă prin mașina de tocat. Dovleceii se spală, se curăță, se înlătură cotoarele și se dau pe răzătoarea mare. Ceapa se curăță, se spală și se toacă mărunt. Morcovul și cartoful se curăță, se spală și se dau pe răzătoarea mică. Cățeii de usturoi se curăță și se pisează. Mărarul și pătrunjelul se spală și se toacă mărunt. Amestecăm carnea cu legumele pregătite mai sus, cu ouăle și verdeața tocată. Presărăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare. Condimentăm cu sare și piper. Cu mâna unsă cu ulei formăm chifteluțe de mărime potrivită. Se prăjesc în ulei fierbinte pe ambele părți.

Poftă bună!

PS: Se pot face biluțe mici și le servim la aperitiv sau chiftele mari la care putem face un sos de roșii și le putem servi ca fel principal.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe din carne cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piftele