Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel

de Julie in Aperitive / Garnituri, 26 Ian 2011 | 5889 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Chifteluțe:
  • 200 g linte,
  • 1 morvov,
  • 1 ou,
  • pătrunjel verde,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper,
  • 2-3 linguri pesmet
  • Salata de pătrunjel:
  • 1 legatura pătrunjel verde,
  • 2-3 căței de usturoi,
  • 1/2 ceapă,
  • sare,
  • piper,
  • ulei,
  • zeamă de lămâie,
  • coaja de lămâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel:

Chifteluțe:

Lintea se spala , se lasă la inmuiat in apa rece ,pentru 30-40 minute, apoi se fierbe pana se inmoaie. Se scurge bine de apa ,se lasa sa se raceasca si se amesteca cu morcov ras, usturoi pisat,ou, sare ,piper si pesmet. Din compoziția obținuta se formeaza chifteluțele care se prajesc in ulei fierbinte sau se pun intr-o tava si se dau la cuptor 30min.

Salată de pătrunjel:

Se spală pătrunjelul, se taie mai mare, se pune intr-un bol si se amestecă cu usturoi taiat feliuțe ,ceapa taiata peștisori, ulei, zeamă de lămâie, sare si piper dupa gust si 1/2 lingurița cu coajă rasă de lamâie. Este o salata gustoasa ,sanatoasa, cu efect revigorant asupra organismului.  Poate fi servita si langa o omleta sau langa o friptura de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe din linte cu salată de pătrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu masline