Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa

de Bya Ralu in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2014 | 5913 vizualizari

 

Reteta este delicioasa,am luat-o de la Motanel :) :-*

 

INGREDIENTE

Pentru chiftele:

  • 700 g amestec de carne tocata
  • 2 oua
  • 3 felii de paine
  • lapte
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 linguri faina
  • ulei
  • vegeta,piper alb,boia dulce si ghimbir

Pentru sos:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1/2 lingurita de mustar
  • sare/piper
  • ulei
  • 2-3 linguri smantana(optional)
  • 1 lingura de marar tocat marunt
  • 1 ceapa rosie mare
  • 1 legatura de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa:

Carnea tocata se amesteca cu cele 2 oua,ceapa tocata marunt,paine inmuiata in lapte,stoarsa si faramitata,mararul tocat marunt,condimentele.

Se amesteca bine compozitia si se da la frigider pentru 30 minute.

Se formeaza chiftelute potrivite se dau prin faina si se pun intr-un ceaun cu ulei la prajit.Se scot pe un servet de hartie.

Pentru sos:

Ceapa rosie se taie julien,se freaca cu putina vegeta,se pune si ceapa verde tocata marunt si se lasa deoparte.

Se prepara maioneza din galbenusul fiert,cel crud,mustar si ulei.

Smantana se pune peste maioneza impreuna cu sare si piper,mararul tocat marunt,se amesteca bine si punem si ceapa deasupra.

Intr-un castron punem sosul de maioneza si chiftelutele prajite.

Se da la frigider pentru 20 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de maioneza si ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute cu sos de maioneza