Chiftelute cu sos de rosii

de divainbucatarie in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2011 | 9428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g carne tocata (pui si vitel)
  • 2 catei usturoi
  • 60 g faina
  • 1 ou
  • 1 cartof de marime medie sau 2 felii franzela
  • 2 cepe de marime medie – una pentru chiftele, una pentru sos
  • sare
  • piper
  • marar
  • ulei pentru prajit
  • frunze de busuioc sau dafin
  • 1 lingurita faina
  • 3 linguri ulei de masline
  • 400 g rosii din conserva
  • 1 morcov ras
  • 2 linguri vin alb
  • 4-5 linguri supa pui (sau apa daca nu aveti supa)
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos de rosii:

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata si calita, cartoful si usturoiul date prin masina de tocat, marar, ou, sare si piper. Framantam cu mana tocatura pana obtinem o pasta omogena, din care modelam bilute pe care le dam prin faina.

Le prajim in ulei incins asfel incat sa le rumenim uniform. Chiftelutele obtinute le punem intr-un vas termorezistent.

Pregatim sosul de rosii: calim ceapa si morcovul in ulei de masline, apoi adaugam rosiile pe care le vom zdrobi, supa, zaharul, sare, piper si, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.

Turnam sosul peste chiftelute, punem frunzele de busuioc si dam vasul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru 15 minute.Le servim calde, cu garnitura de cartofi sau paste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc impanata, cu vin la cuptor