Chifteluţe de dovlecei

de sisterskitchen in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2012 | 4155 vizualizari

 

Zilele trecute ne gandeam ce sa mai gatim, asa ca am dat o tura prin piata si ne-am ales cu niste dovlecei.
Astazi va recomandam o alta reteta de sezon care ne place foarte mult. Chiftelutele de dovlecei sunt simplu de preparat si sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 6 dovlecei de marime potrivita
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 oua
  • 7 catei de usturoi
  • 2 linguri faina
  • 100 g faina ulei pentru prajit
  • sare, piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de dovlecei:

Dovleceii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.

Se tin la scurs cel putin 1/2 de ora, ca sa lase toata apa din ei. Intre timp tocam verdeata marunt si pisam usturoiul. Dupa ce dovleceii s-au scurs, se amesteca cu ouale, sarea, piperul, 2 linguri de faina, verdeata tocata marunt si usturoiul pisat.

Cu o lingura luam din compozitie, facem cu mana chiftelutele si in acelasi timp le stoarcem de zeama. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe o parte si alta.

Se scot pe un platou acoperit cu servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Patacones