Chifteluţe de ficat

de madi_marin in Ficat, 6 Apr 2013 | 9873 vizualizari

 

E prima oara când pregătesc aceste chifteluţe. Aveam nişte ficat de porc şi nu eram prea convinsă cum să îl pregătesc. Am căutat pe internet nişte reţete şi aşa au luat naştere chifteluţele pane pe care vi le prezint. Sunt foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de porc (sau pui)
  • 1 ceapă (sau ceapă verde mai multe fire)
  • 3 căţei de usturoi (sau usturoi verde)
  • 3 felii de pâine neagră
  • verdeaţă proaspătă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu făină (sau două dacă e nevoie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru pane:
  • 2 - 3 ouă
  • făină
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de ficat:

Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert.

Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun  în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate, ouăle, făina,verdeaţa , sare şi piper. Se toacă totul până ce se obţine o compoziţie nu foarte cremoasă.

Se formează cu mâna udă chifteluţe care se dau prin făină, apoi printr-un amestec de clătite obţinut din ouăle bătute cu un praf de sare, amestecate cu făină şi cu puţină apă rece. Se pun la prăjit în tigaia grill cu ulei….nu mult….incins.

Sunt bune şi calde şi reci cu garnitură şi salată la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de ficat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

deyutzky 1

07.04.2013, 11:48

mmm buuune

marianascarlat 1

07.04.2013, 14:02

diaconta 1

07.04.2013, 20:28

arata atat de bine mancarea ta ca as manca si de nu-mi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei pane