Chiftelute din dovlecel

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2013 | 15042 vizualizari

 

Imi plac foarte mult aceste chiftelute si de aceea le prepar destul de des. Sunt usor de facut si sunt delicioase alaturi de un sos de iaurt cu usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mare sau 2 dovlecei mici;
  • sare;
  • marar proaspat (cat ne place);
  • 2 oua mici;
  • 100-130 gr. pesmet;
  • 1 catel de usturoi zdrobit si pisat;
  • ulei (pentru prajit)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecel:

Curatam dovlecelul de coaja si de seminte, apoi il dam pe razatoarea cu gauri mici.

Presaram cu sare si punem intr-o sita. Lasam (aproximativ 30 minute) pana se scurge toata zeama, presand usor cu dosul unei linguri.

Adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, pesmetul, ouale si amestecam bine. 

Punem uleiul la incins. Cu ajutorul unei linguri luam o cantitate de compozitie si o punem in uleiul incins. Lasam sa se rumeneasca pe ambele parti, apoi le scoatem pe un prosop de bucatarie absorbant.

Se servesc calde sau reci, alaturi de un sos de iaurt, ulei de masiline si usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]