Chiftelute din orez cu ton

de naomy in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2011 | 10697 vizualizari

 

Este o reteta inventata de mine, si asta datorita faptului ca am uitat mai mult decat trebuia orezul la fiert,si cum nu aveam pofta sa-l arunc mi-am zis trebuie sa inventez ceva bun cu el si iata REUSITA ,cele mai gustoase chiftelute pe care le-am facut vreodata .

 

INGREDIENTE

  • 100 gr orez
  • 2 cutiute de ton (in ulei vegetal)
  • 25 gr unt
  • 1 lingurita vegeta
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • usturoi(praf)
  • patrunjel (eu am pus uscat ca nu am avut verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din orez cu ton:

Se spala  bine orezul in mai multe ape si apoi se pune la fiert impreuna cu untul, vegeta si un pic de sare. Se fierbe la foc mic pana scade apa si se formeaza o pasta. Cand s-a racit se adauga tonul scurs de ulei, condimentele, ouale si faina si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie mai molale deoarece chiftelutele se pun cu lingura in uleiul bine incins. Se fac mici sau mari dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din orez cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sushi in varianta nigirizushi si temarizushi