Chiftelute din orez cu ton

de naomy in Aperitive / Garnituri, 20 Iul 2011 | 10873 vizualizari

 

Este o reteta inventata de mine, si asta datorita faptului ca am uitat mai mult decat trebuia orezul la fiert,si cum nu aveam pofta sa-l arunc mi-am zis trebuie sa inventez ceva bun cu el si iata REUSITA ,cele mai gustoase chiftelute pe care le-am facut vreodata .

 

INGREDIENTE

  • 100 gr orez
  • 2 cutiute de ton (in ulei vegetal)
  • 25 gr unt
  • 1 lingurita vegeta
  • 2 oua
  • 50 gr faina
  • busuioc
  • piper
  • sare
  • usturoi(praf)
  • patrunjel (eu am pus uscat ca nu am avut verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din orez cu ton:

Se spala  bine orezul in mai multe ape si apoi se pune la fiert impreuna cu untul, vegeta si un pic de sare. Se fierbe la foc mic pana scade apa si se formeaza o pasta. Cand s-a racit se adauga tonul scurs de ulei, condimentele, ouale si faina si se amesteca bine. Compozitia trebuie sa fie mai molale deoarece chiftelutele se pun cu lingura in uleiul bine incins. Se fac mici sau mari dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din orez cu ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de vara cu rosii de gradina