Chiftelute in aluat de bere

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 13 Sep 2014 | 3690 vizualizari

 

Grozave !!! Reteta am preluat-o de la Gabitza ( Gaby_d ) si nu numai ca sunt bune la pranz.la cina...dar sunt grozave pentru pachetel la munca !!! Se pregatesc destul de rapid si deci ... de nu le-ati incercat,incercati-le :)

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute :

  • 400 gr carne tocata ( mix vita +porc )
  • 1 ou
  • 2 felii paine
  • 4 linguri cu lapte
  • 1\2 ceapa rosie
  • sare
  • piper

Pentru aluat :

  • 450 gr faina alba tip '00'
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 1\2 lingurita sare
  • 250 ml bere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat de bere:

Incepem prin a pregati compozitia  pentru chiftelute.

Punem intr-un bol carnea tocata,oul intreg,painea pusa in lapte si apoi stoarsa bine ,ceapa tocata  marunt  si sare,piper dupa gustul fiecaruia.

Amestecam bine ingredientele si dam compozitia la frigider cat facem aluatul.

In alt bol punem faina cernuta impreuna cu drojdia proaspata.

Adaugam berea,sarea si amestecam .Adaugam apoi uleiul de masline si incepem sa framantam timp de 5 minute.

Cand aluatul este elastic si nelipicios il impartim in 20 parti .

Scoatem compozitia de chiftelute din frigider si facem 20 chiftelute micute.

Fiecare parte o intindem sub forma rotunda,la mijlocul careia punem o chifteluta si adunam aluatul sub forma unei boccelute.

Cand am terminat de facut toate chiflele  , le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la loc cald inca 20-30 minute.

Cand a trecut jumatatea de ora,punem tava la cuptor la 180 grade .

Se servesc atit calde cat si reci .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Eu avand tava micuta ,am facut 14 chifle si apoi alte 6.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele in aluat de cartofi