Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot

de Panacris in Slow Cooker, 24 Oct 2019 | 5597 vizualizari

 

Un fel de mâncare principla și tare sățios, pe gustul Zmeilor! ;) Se poate găti și în vas normal pe aragaz, apoi la cuptor, timpii de gătire se ajustează în funcție de temperatura de gătire.
 
 

 

INGREDIENTE

  • Fasole rosie cca. 500 g,
  • Porumb cca. 250 g ( 1 conservă),
  • Carne tocata mixtă cca. 600 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Praz 1 fir subțire,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Roșii uscate cca. 100 g,
  • Pasta de roșii cca. 500 ml,
  • Bere cca. 500 ml,
  • Sare de mare cca. 2 linguri,
  • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • Oregano 1 lingură,
  • Foaie de dafin 1 bucată,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Boia de ardei iute cca. 1 linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot:

Fasolea roșie se curăță, spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece.

Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.

Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper, boia, oregano) și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu.

Amestecul de carne și legume se transferă în vasul ceramic al slow cookerului Crock-Pot (dacă aș fi avut un MulticookerCrockPotExpres – MCPE :DJ)) călirea ingredientelor s-ar fi făcut direct în vasul aparatului!), apoi se adaugă fasolea roșie scursă de apă, boabele de porumb, berea, pasta de roșii, roșiile uscate și foia de dafin, se amestecă ușor să se înglobeze toate ingredientele. Se pornește aparatul CrokPot, se setează la nivelul HIGH pentru 4 ore  și se lasă să gătească lent. Dacă mai este nevoie de lichid, completați cu bere

Mâncare se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, eu în schimb am savurat-o cu brânză grasă de oaie.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

Pentru rapiditate se poate folosi fasole roșie din conservă ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chilli con carne la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmale din carne de vitel cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L