Choco joben

de epurasha2bb in Dulciuri, 16 Iun 2010 | 4251 vizualizari

 

joc dulce :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ciocolata neagra amaruie Heidi
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g lapte praf
  • 250 g nuca de cocos alba
  • 1 portocala
  • merisoare din dulceata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choco joben:

Se fac bomboane mici din fulgi de cocos amestecati cu unt la temperatura camerei, zahar pudra, lapte praf  totul in cantitati egale(cam 200 g din fiecare e suficient).Se mai adauga si 1 varf de lingurita de coaja de portocala rasa foarte fin.Se pune la mjloc  o bobita de merisoare .Se tavalesc apoi prin alti fulgi de cocos albi simpli.Se tin la rece.

Se rupe ciocolata in bucatele mici de tot si se topeste la Bain Marie cu putina apa.Cand ajunge in stare lichida se toarna peste un capac tubular infasat in hartie de copt formand jobenul, se lasa la rece, la congelator .

Se serveste rece peste bomboanele de cocos si se orneaza farfuria cu felii de portocala,frunze de menta si merisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choco joben" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (21)

epurasha2bb 1

18.06.2010, 19:49

multumesc fetelor!

lorycarp 1

29.06.2010, 18:19

Imi place tare mult desertul acesta foarte elegant

epurasha2bb 1

30.06.2010, 21:57

multumesc Lory!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose crosetate