Chocolate Delights

de Anamaria7 in Prajituri, 29 Iul 2010 | 3956 vizualizari

 

Cioco si nucaaa :D :))

 

INGREDIENTE

  • 60g ciocolata (ce tip doreste fiecare - neagra, cu lapte, menaj)
  • 350g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 225g unt moale
  • 225g zahar
  • 2 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 115g nuca taiata marunt
Portii: 50
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate Delights:

Cuptorul se preincalzeste la 190C. Pregatim o tava cat mai mare cu hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina (eu am copt in trei ture... dar a meritat :D)

Ciocolata se topeste la bain-marie. Untul se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana se obtine o consistenta cremoasa. Se pune cate un ou, pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi si esenta de vanilie. Se continua cu ciocolata topita, faina (+sarea) si nucile in aceasta ordine.

Aluatul se tine la frigider minim 30min intr-un vas acoperit cu celofan sau invelit in celofan cu totul.

Dupa ce l-ati scos din frigider puteti alege sa il intindeti cu facaletul si sa decupati diverse forme sau sa il rulati in forma cilindrica si sa taiati felii de cca 5mm grosime. Eu am ales sa iau cu lingurita bilute si sa le aplatizez cu furculita.


Se tin la cuptor pana cand se deschid la culoare, nu le lasati foarte mult, trebuie sa ramana putin moi, altfel se arde nuca.

Cand le scoateti din cuptor, trebuie mutate pe un gratar sa se raceasca bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate Delights" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici cu ciocolata