Choux a la crem

de Laly in Dulciuri, 18 Apr 2010 | 12879 vizualizari

 

INGREDIENTE

ALUATUL PENTRU GOGOSI:

  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • un praf de sare

CREMA:

  • un plic de budinca de vanilie
  • 300 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la crem:

Pentru gogosi:se pune apa cu uleiul si praful de sare pe foc.

Cand da in clocot,se ia de pe foc si se adauga toata faina odata si se mesteca pana se incorporeaza toata faina.

Se pune din nou pe aragaz si se mai mesteca putin pana se desprinde de pe vas.

Se lasa sa se mai raceasca putin,si cand este inca calduta (nu fierbinte) se adauga ouale unul cate unul,mestecand dupa fiecare.

Se pun cu spritul sau cu lingura gramajoare in tava tapetata hartie de copt.

Se dau la cuptor la foc mare la inceput pana se umfla,apoi se da focul mic.

Se coc pana se rumenesc usor.

CREMA:se prepara conform instructiunilor de pe plic.

Se umplu mai intai cu creama de vanilie,apoi se pune frisca.

Se orneaza cu zahar pudra sau dupa preferinta ori imaginatia fiecaruia.

                                             POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la crem" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (7)

coco 1

19.04.2010, 12:55

compozitia este pt. cate persoane?

Laly 1

19.04.2010, 22:53

Pai nu stiu pentru cate persoane.Familia mea este numeroasa cand vine vorba de ceva dulce,asa ca eu triplez poritiile.Ies o multime.

nadina73 1

20.08.2010, 00:31

nici aici nu am pus furcileoare ce am facut ?cred ca eram indragostitale-am lasat acuma

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Gogosele cu spuma de mure