Choux à la crème

de yafa in Prajituri, 28 Iul 2010 | 16842 vizualizari

 

Reteta clasica, care pe mine una ma incanta mereu...

 

INGREDIENTE

  • 125 ml de lapte
  • 125ml de apa
  • 80g de unt
  • 150g faina
  • 1 praf de sare
  • 4 oua marisoare
  • frisca batuta cu zahar vanilat si intaritor
  • crema de vanilie sau crema patisiera( poate fi inlocuita cu jeleu, peltea de fructe)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème:

Intr-o craticioara varsam laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete.Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere cand incorporam in lichid faina. Uscam aluatul inca 1 minut pe foc dupa care il transferam intr-un saladier sau bolul unui mixer si incorporam pe rand ouale.Cu ajutorul unei sprite vom forma chou-urile pe o tava tapetata cu hartie si dam la copt in cuptorul incins la 200°C timp de 20-30 de minute. Scoatem din cuptor lasam sa se racoreasca si taiam prajiturelele. Umplem incepand cu crema de vanilie si apoi cu frisca. Asezam palariile si pudram cu zahar pudra. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

yafa 1

29.07.2010, 14:51

Multumesc Laly, sa zicem ca a fost norocul

Crista_Luca 1

08.10.2010, 16:34

arata deliciossssssssssss cred ca deseara a/m sa o incerc ..... daca -mi permiti ........ ai 5 furci pana atunci

elena1988 1

01.03.2011, 15:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]