Choux à la crème de citron

de ionix in Prajituri, 27 Mai 2010 | 4022 vizualizari

 

Brr.. sper c-am scris bine :D:D Sylvia mă poate corecta dacă am greşit… pupici!
Reţeta este dintr-o revistă, nu ştiu care pt era decupată.

 

INGREDIENTE

Pentru choux:

  • 300 ml apă
  • 150 ml ulei
  • 250 g făină
  • Un praf de sare
  • 4 ouă

  Pentru crema:

  • 3 ouă mari
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 2 lg cu făină
  • 2 lg cu amidon
  • 400 ml lapte mai gras
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • Sucul de la două lămâi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux à la crème de citron:

 

Prepararea cremei:

Ouăle le batem spumă împreună cu zahărul şi zahărul vanilat.

Se adaugă untul moale şi se bate bine bine.

Se pune lingurile cu făină şi cele cu amidon iar apoi se amstecă repede pentru a nu face cocoloaşe.

Se pune şi laptele iar apoi pui pe aragaz, la foc mic.

Se amestecă într-una până se leagă crema, trebuie să fie un pic mai tare.

După ce s-a legat, dăm crema la rece. Când s-a răcit se adaugă sucul de lămâie.

Eu am făcut şi cremă de fructe de pădure, adăugând sirop de fructe de pădure.

  

Prepararea choux-ului:

Într-un vas mai înalt se pune la fiert apa împreună cu uleiul şi un praf de sare.

Se lasă până în momentul în care dau în clocot iar în acel moment se adaugă făina, toată odată.

Se amestecă  alert pentru a nu face cocoloaşe, de preferat ar fi să se bage mixerul.

Se amestecă întruna până când aluatul se desprinde de pe vas, nu durează mai mult de 5 minute.

Această compoziţie se dă la răcit iar când s-a răcit se adaugă ouăle, unul câte unul.

Într-o tavă punem hartie de copt şi pregătim cuptorul.

Compozitia de choux se pune într-un sprit şi se fac formele direct în tavă.

Se dau la cuptor, în partea de sus, şi se lasă la foc iute pâna-şi schimbă culoarea spre auriu. Nu se lasă mai mult de 5 minute.

Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit. Când s-au răcit, se taie-n doua şi le umplem cu multă cremă.

Le ornăm cu frişcă sau ciocolată şi le dăm la frigider.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux à la crème de citron" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

ionix 1

27.05.2010, 21:58

@Roxy... fata, tie-ti dau toata dragoastea mea.... vrei?

Rocsi 1

27.05.2010, 22:03

acu o dai la intors stiu eu...

ionix 1

27.05.2010, 22:05

n-o dau ... stii ca esti febletea mea hai ca mai am retete de pus si cred c-apuc sa le pun iar peste o luna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi poloneze- Paczki