Prânz sau cină, un deliciu!
Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute.
Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se amestecă cu uleiul de măsline, după care se aplică pe ciocănele, masându-le bine. Se pun ciocănelele în vasul roman, umezit bine, apoi se dă la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. Spre finalul coacerii se adaugă caperele, ciupercile marinate și un pahar cu vin alb demisec și se mai lasă la cuptor, neacoperit ptr a prinde crustă, cca. 10 minute la foc mediu.
Ciocănelele se servesc cu piure de cartofi/orez/cartofi natur, alături de o salată de sezon.
Poftă bună!