Ciocănele de pui marinate

de elucubratiiculinare in Pui, 29 Apr 2013 | 3623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciocănele de pui,
  • 3 linguri iaurt gros,
  • 1 lingură pastă de tomate,
  • 1 lingură pastă de ardei,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 linguriță boia,
  • 5 căței de usturoi,
  • sare, piper,
  • fulgi chilli.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui marinate:

Ciocănelele de pui se spală și se zvântă. Într-un castron mai mare amestecăm iaurtul cu pasta de tomate și pasta de ardei, apoi adăugăm usturoiul pisat, uleiul și  amestecăm bine. Condimentăm ciocănelele cu sare și piper, după care se introduc în marinată. Se agită un pic castronul pentru a acoperi marinata în totalitate bucățile de pui. Se dă la rece pentru minim 30 minute. Se scot de la frigider, se scurg de marinată și se pun într-o tavă unsă cu puțin ulei. Dacă aveți o tavă prevăzută cu un gratar, puteți să o folosiți - în felul acesta sosul va curge în tavă. Eu nu am folosit o astfel de tavă, chiar am adăugat din marinată peste ciocănele în tavă :) Am presărat boia și fulgi de chilli și am dat la cuptor pentru 40-50 minute la 200 grade C. Am servit imediat cu o salată de rucola.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu dovlecei, lamaie si patrunjel