Ciocănele în vin la cuptor

de ionix in Pui, 17 Sep 2010 | 7633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 ciocanele
  • 100 ml vin alb demisec
  • 100 ml apa
  • 2 linguri cu ulei
  • o lingurita cu busuioc
  • sare
  • chilli
  • o ceapa mare galbena
  • 10 catei de usturoi
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele în vin la cuptor:

Carnea de pui se spala bine si se curata de puf.

Se unge cu ulei si apoi se condimenteaza cu: sare, chilliul si busuiocul. Pulpele se lasa la frigider 15 minute pentru a-si lua savoarea condimentelor.

Intre timp curatam ceapa, curatam usturoiul si le spalam. Ceapa o taiem solzisori iar usturoiul feliute.

Dupa cele 15 minute asezam ciocanele intr-un vas de yena, preferabil destul de mare cat sa incapa toate mai inghesuite.

Punem ceapa ci usturoiul printre ciocanele si turnam vinul amestecat cu apa. 

Presaram putina sare si chilli si bagam la cuptor.

Lasam la foc mic pana cand carnea se face iar apoi dam la foc iute, pret de 15-20 de minute, pentru a se rumeni.

Se serveste alaturi de ce garnitura vreti voi si puteti folosi sosul in care s-a facut carnea pentru a da savoare garniturii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

atentie! daca folositi un vas de yena, nu preincalziti cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele în vin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

epurasha2bb 1

19.09.2010, 19:27

mniam mniam! 5f si 1

ionix 1

20.09.2010, 14:40

multumesc mult de aprecieri @Andreea... dap, le da o aroma interesanta... ca si in bere @Corina... e bine c-ai venit pana la urma @Roberta... sarut-mana mi-a fost dor de tine

-Licurici- 1

12.06.2015, 12:05

ce bune sunt in vin!!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciocanele la cuptor