Ciocolata de casa

de BakeUpArtist in Dulciuri, 16 Dec 2016 | 3537 vizualizari

 

În această perioadă a anului, nu ar trebui să lipsească din casă dulciurile. Ca să merg la sigur, astăzi am făcut o ciocolată de casă delicioasă care este pe placul tuturor.   

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte praf integral
  • 50 g cacao
  • 100 ml apa
  • 150 g zahar
  • 120 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura extract sau esenta de vanilie
  • 50 g alune prajite
  • 1 lingura stafide
  • 30 g nuci prajite
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se pun într-o crăticioară, apa, zahărul, zahărul vanilat și sarea, se amestecă până se dizvola și se lasă la fiert la foc mic, amestecând des, până ce se formează un sirop. Ca să știm când este gata, se picură puțin sirop în apă rece; când picătura nu se răspândește, se oprește focul.

Se topește untul parțial și se adaugă peste sirop, amestecând până se încorporează complet, apoi se adaugă vanilia.

Separat, se amestecă laptele praf cu cacao și apoi se adaugă treptat în sirop, mixând bine.

După ce s-a încorporat amestecul uscat, se pot adăuga alunele, stafidele și nucile și se amestecă.

Se tapetează un vas cu folie alimentară și se adaugă compoziția, nivelând bine. Se lasă la răcit, într-un loc răcoros (nu în frigider) pentru 4 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de ciocolata