Ciolan răsfățat pe varză

de elucubratiiculinare in Porc, 29 Oct 2013 | 3848 vizualizari

 

În anul 2012, în Piața din Sibiu, am văzut acest panou mare cu o rețetă pe măsură.
Cineva, nu spun cine... că e persoană importantă, m-a tot bătut la cap de atunci să o fac și uite rezultatul.
Bine că nu am rătăcit poza ;)
Și pentru că rezultatul a fost așa bun, în mod sigur se va reface, pentru că ai mânca într-una de nu te mai saturi :)

 

INGREDIENTE

  • 1 varză de aprox. 2 kg
  • 2 buc ciolan de porc afumat
  • o ceapă
  • 1 linguriță boia iute/dulce
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 3 frunze de dafin
  • o cană borș
  • o lingură pastă tomate
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan răsfățat pe varză:

Pentru că de la o vreme sunt împotriva prăjitului, am schimbat un pic rețeta pe ici pe colo. Varza am tocat-o mărunt, am presărat o linguriță de sare și am frecat-o bine. Am curățat ceapa și am tocat-o mărunt. Am adăugat ceapa peste varză și am amestecat-o bine. Am pregătit o oală de pământ, am umplut-o cu apă și am lăsat-o minim 30 minute. Peste varză am mai adăugat o linguriță de boia iute, o linguriță de cimbru uscat, 3 foi de dafin și o legătură de mărar tocat mărunt. Am amestecat bine, am pus varza plină de arome în oala de pământ, iar deasupra am așezat cele 2 ciolane înpingându-le bine să intre pe jumătate în varză. Am vrut să păstrez și osul să lase ceva arome... Punem capac și dăm la cuptor pentru o oră și jumătate. După o oră și ceva, scoatem ciolanele, dacă doriți puteți curăța carnea de pe os - acum se desprinde foarte ușor. Adăugăm în varză o cană cu borș fierbinte - îl punem la fiert înainte să scoatem oala din cuptor. Mai adăugăm o lingură cu pastă de tomate diluată cu puțină apă și amestecăm bine. Adăugăm carnea de pe ciolanele de porc și mai dăm la cuptor pentru o oră. Când e gata se scoate, se lasă un pic să-ți tragă sufletul și servim imediat. Aranjăm varza pe un platou, punem ciolanul deasupra (sau bucățile de carne de pe ciolan). Ornăm cu fire de cimbru și ardei iute. Arată tare bine un ciolan așa mare într-o farfurie, dar un ciolan ar trebui să ajungă pentru două persoane, deci el tot trebuie dezosat înainte de servire. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan răsfățat pe varză" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza noua calita cu marar si ciolan