Ciorba alba de dovlecei

de krinakrina in Ciorbe, 18 Ian 2012 | 5070 vizualizari

 

Cand ma apuca dorul de vara, ma apuc sa fac o ciorbita de dovlecei. Dulce-acrisoara, este ideala pentru zilele de dupa Sarbatori, cand vrem sa mai zabovim cu ingreunata carne...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 800 gr dovlecei tineri
  • 1/2 legatura de marar
  • 150 gr iaurt gras
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.

Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele.

Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga un polonic de supa incet si se amesteca continuu.

Dupa ce toate legumele sunt fierte, se trage supa de pe foc, se adauga incet continutul de oua, smantana si iaurt amestecand in ciorba. Se potriveste de sare, piper si se adauga mararul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecel cu lapte batut