Ciorba ardeleneasca de porc

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Mar 2013 | 8358 vizualizari

 

Mie imi plac ciorbele rosii, ca in Oltenia. Piticul meu insa prefera ciorbele ardelenesti, drese cu smantana. Si ce nu face o mama pentru puiul ei... face de toate, chiar si ciorba dreasa :).

 

INGREDIENTE

  • coaste de porc afumate (4 bucati)
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei gras
  • 1 lingura pasta de ardei
  • 7-8 cartofi
  • 2 oua
  • 5 linguri smantana
  • sare, piper
  • cimbru
  • tarhon in otet
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardeleneasca de porc:

Punem carnea la fiert. Dupa ce a dat cateva clocote adaugam ceapa taiata marunt si restul legumelor taiate cubulete. Lasam sa fiarba ~o jumatate de ora apoi daugam pasta de ardei si cimbrul.

Curatam cartofii si ii taiem cuburi. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cartofii si potrivim de sare si piper. Adaugam apoi tarhonul tocat marunt si zeama de lamaie.

Intre timp batem ouale si le amestecam cu smantana. Cu un polonic adaugam din ciorba fierbinte peste amestecul de ou si smantana, pana cand acesta ajunge la temperatura ciorbei din oala. Stingem focul si adaugam oul cu smantana in ciorba, amestecand cu o furculita.

Servim calda cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]