Ciorba ardelenesca de porc

de ralu_ca in Ciorbe, 16 Noi 2013 | 28897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costite porc
  • 5 bucati morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • pastarnac
  • 600 g cartofi
  • 1 telina medie
  • 1 ceapa
  • leustean
  • patrunjel
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • bors magic 2 linguri
  • 3 galbenusuri ou
  • 500 g smantana
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ardelenesca de porc:

Am portionat costitele si le-am pus la fiert in apa rece cu 1 lingura de sare, la foc mic si spumam din cand in cand. Legumele ( morcovi, patrunjel, telina si pastarnac) se curata, se spala si se taie cubulete sau rondele. Am incins untul impreuna cu uleiul si am calit legumele cateva minute. Cartofii i-am curatat, spalat si taiat cubulete, lasandu-i in apa pana la folosire.

Tarhonul uscat l-am inmuiat intr-o lingurita de otet intr-un vas. Cand costitele sunt aproape fierte am adaugat in oala legumele calite si le-am lasat la foc mic. Am adaugat si ceapa data prin razatoare. Cand legumele sunt aproape fierte am adaugat si cartofii si am lasat la fiert alaturi de patrunjel si leustean (eu l-am tocat, dar de obicei se lasa frunzele, iar la final se scot ). In timp ce cartofii fierb am preparat compozitia cu care se drege ciorba. Intr-un vas am pus galbenusurile pe care le-am amestecat cu smantana pana ce s-au omogenizat. Cand cartofii sunt deja fierti, am adaugat si borsul magic, lingurita de tarhon am lasat sa mai dea in clocot si mai adaugam sare daca este nevoie. Din supa fierbinte am adaugat in compozitia de smantana, putin cate putin pana ce aceasta ajunge la temperatura ciorbei. Am turnat apoi totul in oala, amestecand continuu si am lasat inca un clocot.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardelenesca de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (14)

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 11:43

ce ciorbica buna

Pushaa 1

29.01.2014, 15:03

e buna o ciorbita calda pe frigul asta!

alex79 1

08.02.2016, 18:49

bors magic?oare asa faceau ardelenii ciorba....
?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]