Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza

de gaby_duceag in Ciorbe, 22 Ian 2014 | 9148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o coasta afumata de porc
  • 5-6 cartofi
  • o bucata telina,
  • 1/2 pastarnac,
  • radacina patrunjel,
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • o ceapa
  • 250-300 ml moare de varza
  • 300 ml smantana 25% grasime
  • o lingurita boia de ardei iute
  • o foaie de dafin
  • putin cimbru
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean
  • tarhon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza:

Fara a fi una dintre cele mai light :)) ciorbite, este, fara doar si poate :P, una dintre cele mai bune.

Transeaza coasta de porc in bucatele mici, (bucati atat cat pui la o portie de ciorba) si pune-o la fiert intr-un litru de apa. Pune vasul la foc si lasa sa dea 3-4 clocote. Arunca apa, trece bucatile de carne sub un jet de apa si pune-le iar la fiert in 4-5 l apa cu putina sare.

Adauga in apa radacinoasele curatate si tocate marunt si ceapa curatata si taiata in 4.

 Lasa sa fiarba 15-20 minute , apoi adauga ardeiul spalat si tocat cubulete si cartofii curatati, spalati si taiati cuburi, foaia de dafin.

Mai lasa sa mai fiarba 15-20 minute, adauga moarea de varza si mai lasa cateva clocote.

Adauga verdeturile spalate si tocate marunt (leustean, patrunjel, tarhon), oprind putin patrunjel pentru pus in farfurie la servire, si boiaua iute.

Smantana dilueaz-o cu ciorba fierbinte si toarn-o in oala.

Adauga cimbru atat cat iei cu doua degete, potriveste gustul de sare si piper si....gata :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu coasta de porc afumata si moare de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

deyutzky 1

22.01.2014, 19:21

daca-i acra, e cea mai buna! am zis!)

Sidy 1

24.01.2014, 17:12

Tare buna mai e ciorbita asta ! Mai ales barbatilor le place ! Uneori

danakarin 1

25.01.2014, 06:13

Tare-mi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]