Ciorba cu perisoare (de post)

de xana in Ciorbe, 15 Noi 2017 | 38107 vizualizari

 

O ciorba gustoasa, satioasa si foarte usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • ½ de ardel rosu
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita marar uscat
  • patrunjel proaspat dupa gust
  • 200 gr fasole rosie fiarta
  • 1 chifla cu cca 50gr(sa aiba coaja subtire) sau miez de paine
  • 1 varf de cutit chimion praf
  • ½ de lingurita de usturoi praf
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare (de post):

Ceapa taiata marunt se caleste in cele doua linguri de ulei pana se rumeneste usor. Se adauga apoi ardeiul si telina taiate marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari si mararul. Lasam totul la calit un minut sau doua, apoi punem cca 1,5 l de apa fierbinte si lasam la fiert pentru zece minute.

Intre timp facem perisoarele astfel: rupem painea cat mai marunt, iar fasolea o strivim cu o furculita. Amestecam painea cu fasolea, chimionul, usturoiul, sare si piper pana devine o pasta groasa si usor de modelat. Formam bilute pe care le tavalim usor prin faina.

Dupa cele zece minute de fiert, adaugam peste legume pasta de rosii si mai lasam sa fiarba inca zece minute. Punem si perisoarele si patrunjelul tocat si mai lasam pe foc doar doua- trei minute. Luam oala de pe foc si scoatem imediat perisoarele pe farfuriile de servit (daca perisoarele raman mult timp in ciorba calda, se vor desface).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorbita a la Moldova