Ciorba de burechite

de Toamna07 in Ciorbe, 23 Apr 2013 | 9093 vizualizari

 

Prima data am auzit de ciorba de burechite pe un post de televiziune si mi-a atras atentia diminutivul-burechita,mi s-a parut amuzant.:)
Mi-am zis ca trebuie sa scriu reteta si, neaparat, sa o si gust.
Burechita este o gramajoara de carne infofolita in foaie de taitel!:)
Este o ciorba specific zonei Ardealului si de-abia astept sa va scriu reteta exact asa cum au pregatit-o bucatarii la acea emisiune.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata porc/vita
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 2 cartofi
  • o mana de fasole verde
  • 300 g rosii taiate cuburi
  • 1 ceapa mare
  • 1 litru de bors
  • patrunjel/leustean
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burechite:

Pentru inceput:

Amestecam carnea cu o lingura de ceapa tocata fin,patrunjel si un ou.Formam perisoare mici si le lasam pe un tocator.
Din doua oua,faina si un strop de sare facem o foaie de taitei pe care o intindem cat mai subtire.O ungem cu cu ou si o taiem in patratele sau dreptunghiuri. Asezam perisoarele pe fiecare patratel si o inchidem in foaie aducand fiecare colt catre mijloc.
Le lasam in asteptare.

Apoi:

Curatam,spalam si taiem legumele in cubulete.

Punem legumele la fiert in 4 litri de apa impreuna cu rosiile si le lasam sa fiarba .
Cand sunt aproape fierte adaugam borsul,sare si piper.Dupa un clocot punem si  burechitele pe care le fierbem max.10 minute.

Servim ciorba de burechite cu verdeata tocata si smanatana(daca dorim)!:)

Pentru sotul meu a fost o surpriza gustoasa!:)

Este delicioasa !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burechite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burechite