Foarte mult mi-a plăcut aceasta ciorbiţă de când am vazut-o la Adina(Toamna07)http://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-burechite-45239.html aşa că azi i-a venit rândul.Mie nu mi-a ieşit aşa frumoasa ca şi a ei,dar este deosebit de gustoasă,asta şi pentru că nu am mai citit reţeta,am făcut cum mi-am adus aminte.
Am tocat carnea si am condimentat-o.Intr-o cratita am pus putin ulei si am calit ceapa apoi am pus si carnea.
Dupa ce s-a racit,am amestecat cu un ou si am pus verdeata.
Dintr-un ou si 100 g faina,putina sare,am facut o foaie ca pentru taietei.
Am întins-o cu masina de taietei,dar nu am fost prea inspirata în privinta asta,am facut-o prea subtire si nici n-am putut s-o tai prea bine.
Am taiat patrate din foaie si pe fiecare am pus câte o biluta din carne,apoi am împachetat carnea cu foaia.
Dupa aceea am vazut ca foaia ar fi trebuit unsa cu ou si apoi pusa carnea.
Am lasat deoparte pachetelele astfel formate.
Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat rondele.
Intr-o oala am pus putin ulei si am calit zarzavatul.
Am pus putina boia si am umplut oala cu apa (aprox.4 l).
Am pus sare.
Când zarzavatul a fost aproape fiert am pus în oala piper,cubul de bors si burechitele,cu grija sa nu se desfaca.
Le-am fiert pâna s-au ridicat deasupra,dar nu mai mult de 10 minute.
Am pus patrunjel verde si am oprit focul.
Adina a pus si cartofi si fasole,dar mie mi s-a parut foarte consistenta si asa.
Am servit cu smântâna.